Waarom versvlees?

Geen  toevoegingen, alleen maar vers vlees
Hebt u weleens gekeken naar het percentage vers vlees in het reguliere blik- en brokvoer voor honden en katten? Meestal is het niet meer dan 4 procent. Net genoeg om op het blikje te kunnen vermelden dat het om rund of kip gaat. Naast dat kleine percentage vers vlees bevat blikvoer dus voor zo’n 95% andere ingredienten. Een groot deel daarvan is ‘dierlijk bijproduct’. Dit zijn delen van dieren die niet voor menselijke consumptie zijn bedoeld. De Voedsel en Warenautoriteit beschrijft het als volgt:
“Dierlijke bijproducten zijn producten van dierlijke oorsprong die niet voor menselijke consumptie zijn bedoeld. Voorbeelden zijn kadavers, mest en bloed. Eicellen, embryo’s en sperma behoren ook tot de dierlijke bijproducten.” (bron: www.vwa.nl/onderwerpen/bijproducten-voeder/dossier/dierlijke-bijproducten).
Naast deze ingredienten bevatten de meeste brokken en blikvoeders kleur-, geur- en smaakstoffen en chemische conserveringsmiddelen.  (anti-oxidanten)
   Deze toevoeging maakt de brokken langer houdbaar. Veel brokken bevatten chemische anti-oxidanten zoals BHA (E320), BHT (E321), Prophylgalaat (E310) en/of Ethoxyquine (E342). Deze zijn absoluut niet gezond voor uw dier. Ethoxyquine is een chemische stof welke in de jaren vijftig in Amerika werd ontwikkeld als stabilisator voor rubber. Het werd tevens gebruikt als pesticide. Het was een goedkoop product en werd later ook gebruikt als conserveermiddel voor veevoeders. Ongeveer 20 jaar later werd bekend gemaakt dat Ethoxyquine zeer giftig was. Ook werd toen duidelijk dat verschillende mensen die betrokken waren bij de productie, ziek waren geworden (kanker, lever falen en chronische diarree). Voor humaan voedsel zijn deze stoffen verboden. Jammer genoeg wordt het nog steeds gebruikt als conserveermiddel in honden -, katten- en veevoer, wat dezelfde problemen geeft bij dieren als bij mensen.

Het vlees dat wij verkopen bevat dit allemaal niet. Het bestaat voor 100% uit vers vlees.
Het vlees is voor menselijke consumptie geschikt. Het is gekeurd vlees van goede kwaliteit, dat uit Nederland afkomstig is, En u hoeft niet bang te zijn voor bijvoorbeeld BSE.
 
Natuurlijke voeding
 
Honden en katten zijn carnivoren. Hun spijsverteringsstelsel is ingesteld op het eten van rauw vlees. Het vlees komt dicht bij wat deze roofdieren in het wild zouden eten, namelijk vlees van prooidieren. Om dat een dier in het wild ook niet altijd hetzelfde dier vangt, kip, rund, lam (en geit). Om de maaginhoud van prooidieren na te bootsen zijn groenten toegevoegd.
Vers vlees wordt bijna geheel opgenomen door het lichaam, in tegenstelling tot blikvoer. Het gevolg is dat uw huisdier minder ontlasting heeft. Andere voordelen van vers vlees zijn:

* Minder lichaamsgeur
* Minder tandplak en tandsteen
* Geen last meer van anaalklieren doordat de ontlasting harder is
* Mooiere vacht
* Minder huid- en vachtklachten
* Door de bacterien in vers vlees wordt de darmflora van uw huisdier in stand gehouden. Hierdoor heeft uw huisdier een betere weerstand.
enz........
 
Niet duurder

In vergelijking met blikvoer en brokken van de "betere" merken is vers vlees niet duurder. Omdat vers vlees veel beter opgenomen wordt door het lichaam heeft uw huisdier er minder van nodig. Ter vergelijking: een brok van R C kost voor een hond van 10 kg gemiddeld zo’n 90 ct. per dag. Vers vlees kost voor diezelfde hond ongeveer 70 ct. per dag, waarbij uitgegaan wordt van een hoeveelheid van 2% van het eigen lichaamsgewicht.Variatie tips

Geef naast complete vers vleesvoeding ook eens een eitje of (rauwe) vette vis aan uw hond of kat, zo brengt u eenvoudig nog meer variatie aan in waardevolle voedingsstoffen. Ei mag hard gekookt, maar ook rauw gegeven worden. Rauw kan het makkelijk door de vleesvoeding gemengd worden. Ze vinden dat bere lekker! Aan een Bearded Collie kunt u er twee per week geven, een kleine hond krijgt er eentje.